Skoolmate










 

De Skoolmate is een klein mini laptopje, waarvan het beeldscherm kan omdraaien waardoor je het beeldscherm plat kan leggen.
Er zit een touchscreen, een microfoon en een webcam op. Het touchscreen is makkelijk, omdat daardoor geen muis nodig is. Er zit een handvat aan en door zijn lichtgewicht is hij makkelijk draagbaar. Daarnaast kan het apparaat ook tegen een stootje.

Het gebruikt werkt verder als een normale computer, waardoor er programma’s als word of PowerPoint en methodes op gedraaid kunnen worden.
Op de Skoolmate kan de instructie ook worden weergegeven.

Voor de didactiek kunnen leerlingen er ook op samenwerken.

De Skoolmate maakt veel meer mogelijk, aangezien de leerlingen veel zelfstandiger aan het werk zijn. De tijd die je anders in de uitleg besteedt, kun je nu gebruiken in de individuele begeleiding.

In het filmpje zeggen ze dat de motivatie van de kinderen erg is verhoogd, omdat kinderen heel graag met een eigen apparaat werken en ze hebben het gevoel dat ze er erg veel op leren.

Op de schakel zijn ze heel enthousiast over de Skoolmate en hebben er daarom ook een aantal aangeschaft. Ook wordt er op de school een speciaal draadloos netwerk aangelegd, waardoor overal binnen de school gewerkt kan worden met de Skoolmate. Het was rustiger in de klas, omdat kinderen zelfstandig en geconcentreerd aan het werk konden.