Digibord



(Bouwmans J, 2009, pag.35) 
Wanneer we spreken over het digibord, dan hebben we een aantal voor- en nadelen gevonden.
'- De Snelheid De instructie kan in een hoger tempo plaatsvinden, waardoor de tijd effectiever gebruikt kan worden en er meer tijd is voor de leerling om te werken.
- Toegankelijkheid De leerstof kan in veel variaties worden gepresenteerd, waardoor het aantrekkelijker gemaakt kan worden en meer op de leefwereld van de leerlingen aangepast kan worden.
- Capaciteit De lessen en voorbereidingen kunnen worden opgeslagen en, met aanpassingen, opnieuw worden gebruikt. Zo kunnen de lessen elke keer worden verbeterd, aangevuld en zo goed opgeslagen worden.
- Beschikbaarheid Het leerstofaanbod is divers en omvangrijk en groeit via internet en educatieve webbased software. Daarnaast kan iedereen zelf materiaal ontwikkelen en voor hergebruik opslaan op de server.
- Mulitmodaliteit Je kunt het leermateriaal bewerken, zodat het beter past bij de leerstijl van het kind.
- Interactiviteit Een digitale presentatie vergroot de betrokkenheid van kinderen, zeker als ze zelf het digibord mogen gebruiken.'
(Harry D en Michel A van, 2009, pag.14&15)
'Digitaal schoolbord met een sweezz'
We hebben uit het Interview met Gian Carlo Brotto gehaald, dat er een nieuw digitaal schoolbord is. Dat is een digitale schoolbord met een 'sweezz'. Dit digitale schoolbord kan worden gedraaid zodat het in de juiste richting van het kind/groep(bij een combinatie klas) staat met de uitleg. Dit heeft als voordeel dat het het goed naar de leerlingen gedraaid kan worden. Het nadeel dat eraan zit is dat het veel ruimte kost.


Bronnen:
  • Dubois H & Ast M van., (2009). Hoe integreer je het digibord in het onderwijs COS, 27 (1).Interview met Brotto G C
  • Bouwmans J,2009, ICT alleen maakt het onderwijs niet beter, COS, 27 (1).
  • Kockelmann S., (2009). goedenmorgen nederland/ Het nieuwe digitale schooolbord, KRO goedemorgen Nederland, Mei. Interview met Frans Schouwenburg, Website: http://www.youtube.com/watch?v=EFE2HuBmE30
 Digibord met sweezz


HD Digibord