Recordingbox



 
De Recordingbox is een computer in samenhang met een camera. Daarmee kan de les digitaal worden opgenomen, zodat de leerlingen de uitleg van de les digitaal kunnen bekijken.
De computer is voorzien van een touchscreen, waarbij de juiste instellingen geselecteerd kunnen worden.
Wat uit het interview met Jelle Berens naar voren komt, de directeur van basisschool De schakel, die ook te zien is in het filmpje, is dat het een aparte gewaarwording is om voor een leeg lokaal een instructie op te nemen.
Binnen het onderwijs komt er steeds meer differentiatie en daarbij kan de Recording box van grote waarde zijn. Daardoor kan er meer op eigen niveau gewerkt worden. Snelle leerlingen hoeven niet meer te wachten op de hele groep en de docent kan zwakkere leerlingen extra aandacht geven. De docent kan zich dus meer richten op het individu. De docent wordt meer een coach.

Uit het interview en het filmpje, komt ook duidelijk naar voren dat de Recordingbox een goed middel kan zijn om lessen met andere scholen uit te wisselen. Zo kan er bijvoorbeeld samen gewerkt worden met andere scholen binnen het basisonderwijs  en leerlingen uit groep 8 zouden ook af en toe een les van het voortgezet onderwijs kunnen proberen om zich nog beter voor te bereiden.  Andersom kan dit natuurlijk ook.  Een leerling die te ziek is om naar school te gaan, zou eventueel wel thuis de les kunnen volgen. Deze mogelijkheid komt ook open te liggen.

Wat wel een nadeel is van de digitale instructie, is dat de leerlingen toch minder contact hebben en dat er behoefte is aan een tastbaar en aanwezig persoon.