TouchTable













De TouchTable is gebaseerd op een computer in de vorm van een tafel.
Er is een nieuwe Multi-touch technologie in verwerkt. Je kunt daardoor met meerdere vingers tegelijk het scherm aan raken en daardoor met meerdere personen aan tafel werken.

De docenten in het filmpje geven aan dat het heel gemakkelijk in gebruik is en ze vergelijken hem met een i-phone.

Wat een nadeel van de tafel is, is dat wanneer je als docent niet bij de tafel staat, de gemaakte resultaten niet te achterhalen zijn en ook is het individuele niveau niet te meten als ze samenwerken. Dit staat wel in het pakket van wat er in de toekomst gemaakt zal worden.
De taak als docent wordt meer observator en je kunt de leerlingen goed zelfstandig laten werken.

Wat uit het interview naar voren kwam, is dat de tafel niet goed doordacht is voor het basisonderwijs. Dit komt omdat hij 40.000 euro moet kosten. Voor dat geld zouden ook meerdere computers of laptops aangeschaft kunnen worden.

Het voordeel van de TouchTable, is dat hij voor meerdere vakken ingezet kan worden. Zowel voor rekenen, taal, geschiedenis, verkeer en aardrijkskunde.
Een voordeel voor de leerlingen is, dat ze beeld bij de opdrachten krijgen en de opdrachten doen en niet alleen maar stampen.
Ook een voordeel van de TouchTable, is dat leerlingen samen werken en dit is natuurlijk goed voor de sociale vaardigheden.
Er zijn kaarten bijgeleverd die de tafel kan lezen en aan de hand van die kaarten gaat hij een opdracht voor de leerlingen bedenken. De opdrachten worden binnen een virtuele wereld in 3d weergegeven.