Swinxs












De Swinxs is een spelcomputer waar geen beeldscherm op zit.
Er zit een spreekfunctie in, die gesproken instructie geeft.
De Swinx is een interactief apparaat waarmee je verschillende spellen kunt spelen. Van nieuwe spellen tot de oud Hollandse spelen.

Het is een apparaat dat gemaakt is voor verschillende ruimtes. Het zou dus in de klas gebruikt kunnen worden, maar ook op het schoolplein of in de gymzaal.
In de klas zou het gebruikt kunnen worden in combinatie met spelkaarten. Elke leerling die met de Swinxs gaat spelen krijgt een acces (een armband) die een bepaalde kleur heeft, waardoor elke leerling een eigen inbreng kan hebben door om de beurt een antwoord te geven op de vragen die gesteld worden.

Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor rekenen, d.m.v. het kaartje met het laatste getal van de uitkomst boven de Swinxs houden.

Het apparaat werkt op accu en heeft dus geen snoer nodig. Doordat het geluid goed hard kan, is hij ook op het plein te gebruiken. Ook is hij waterdicht en dus ook niet direct kapot bij een paar druppels regen.
Doordat het allemaal digitaal wordt geregeld, kan er ook niet vals gespeeld worden.
Uit het interview bleek ook dat het een leuke nuttige hulp is bij een gymles of leuk voor op een klein plein en hij is relatief goedkoop voor een school. Hij kost maar 140 Euro.

Een van de nadelen dat de Swinxs heeft, is dat het op den duur saai wordt. Dit probleem speelt echter bij meerdere digitale leermiddelen.
Een ander nadeel is dat het repertoire niet erg groot is en dat de leerlingen na een tijdje uitgespeeld zijn.